Exposició de fotografia: Un any de Cens de Terres de Cultiu

  • DATA: dimarts, 08 de novembre de 2016
  • LLOC: Sala d'Exposicions, Ajuntament Vell
  • HORARI: De dilluns a divendres d'11.00 a 14.00 h i de 17.30 a 19.30 h, dissabtes d'11 a 14.00 h
  • PREU: Gratuït

Exposició de fotografia: Un any de cens de terres de cultiu d'Eva Parey

El projecte Cens de Terres de Cultiu impulsat pel Consell de Formentera en col·laboració amb la Cooperativa del Camp de l’illa té com a objectiu recuperar el sector primari i conservar el paisatge.

Amb l’arribada del turisme a partir dels anys seixanta i setanta molts camps quedaren abandonats. Ara, gràcies a aquesta iniciativa, i a la generositat dels propietaris que han cedit els seus camps al Cens de Terres, moltes terres s’han tornat a conrear. Amb aquestes feines es recupera un ofici propi de Formentera, el de pagès, i el seu paisatge caracteritzat per parets de pedra, camps segats i les seves estalonades figueres. A més, un altre dels objectius és que el bestiar de l’illa, que tant representatiu és també del paisatge de Formentera, torni a tenir terres on pasturar.

El projecte Cens de Terres ha complit el seu primer aniversari, 12 llunes que han estat retratades per la fotògrafa Eva Parey especialista en fotoperiodisme que ha viscut amb ells totes les etapes d’un any agrícola, la feina de desbrossament, llaurar les terres, sembrar les llavors, conrear i recollir la collita per tornar a sembrar... Ha estat una feina laboriosa que ha resumit en una selecció de fotografies que reflecteixen els processos viscuts i els seus protagonistes.